FOREDRAG

Book et foredrag på toregroenne@gmail.com

På drømmenes afveje i USA

Foredraget baseret på min bog af samme navn om bumser og beats i en knallertbande i San Francisco. Nybyggere langt ude i Arizonas nådesløse ørken. En baptistpræst i Bibelbæltet. En anarkist, der genopfinder sig selv efter en tur bag tremmer. 

Historier om forunderlige, sære og fascinerende mennesker, jeg har mødt gennem fire års amerikanske rejser, der danner en anderledes skildring af USA og trænger ind bag de fortærskede klichéer. 

De skæve personportrætter sættes ind i en større sammenhæng i forhold til amerikansk historie og kultur, og undervejs begiver jeg mig desuden ud i de enorme landskaber, der giver genlyd i den amerikanske psyke. 

 Det hele ledsaget af masser af smukke billeder.

50.000 km på cykel - i en vidunderlig verden

Jeg har cyklet 50.000 kilometer rundt i verden. Boet hos bevæbnede jihad-sympatisører i Pakistan, baptistpræster i det amerikanske bibelbælte, buddhistiske munke i Tibets klostre, teltnomader i Centralasien, højlandsindianere i Ecuador, bonderøve i Canada og vidunderlige familier i gæstfrie Iran. 

Jeg fortæller om at lade parader falde og fordomme fordufte, møde alverdens folk med et åbent sind og have en ukuelig tro på det gode i mennesker. 

Men også om at tackle modgang i jagten på mine drømme: at blive arresteret af kinesisk sikkerhedspoliti, bombarderet med sten i Taliban-landsbyer, sulte og et enkelt abebid – men hvordan alt det negative blegner ved vejs ende og én tanke overdøver alle de andre: Verden er vidunderligt smuk og fyldt med gode mennesker.

Foredraget er ledsaget af massevis af billeder. 

Farvel Tibet - På sporet af et tabt land

Siden jeg som 21-årig blev arresteret at det kinesiske sikkerhedspoliti for ulovlig indtrængen i det Tibet, har jeg haft et særligt forhold til Tibet og tibetanerne. 

Jeg har boet i flere måneder i tibetanske eksilsamfund i Indien og rejst til fods og på cykel rundt i store dele af Himalaya. Mærket vinden hyle, følt den gennemtrængende kulde og slidt mig  over de gigantiske bjergpas, der afskærer de folk fra omverdenen. 

Jeg har boet hos folk i landsbyerne og mødt en lang række tibetanere, der deler hver deres uforglemmelige og ofte hjerteskærende historie: Den gamle, bitre guerillakriger, der engang kæmpede for et frit Tibet; børn sendt alene i eksil; munke på flugt; tidligere politiske fanger med historier om grusom tortur i kinesiske fængsler. 

Foredraget, der er ledsaget af en lang række smukke billeder, tager tilhørerne med ud på fantastisk rejse dybt ind i verdens højeste bjerge – og dem også masser af stof til eftertanke.

Den lange vej hjem

Et godt gammeldags eventyr, hvor jeg starter på min cykel i Pakistan og hurtigt ender hos fundamentalistiske jihadsympatisører, inden jeg knokler gennem det nordlige Pakistans forrevne Karakoram-bjerge til Kina, krydser ulovligt ind i det lukkede Tibet for at vandre med pilgrimme rundt om Asiens helligste, sulter, taber 25 procent af min kropsvægt og bliver arresteret af det kinesiske sikkerhedspoliti for ulovlig indtrængen i Tibet. 

I Nepal vandrer jeg til Everest Base Camp og bliver bidt af en bidsk abe, Indiens overbefolkede sletter driver mig til vanvid, og i de dybt fundamentalistiske ørkener i Pakistans stammeområder bliver jeg beskudt med slangebøsser. I Iran oplever jeg den mest overvældende gæstfrihed i de omtrent 70 lande, jeg har besøgt 

Foredraget er fyldt med humor og skæve historier om de mennesker, man møder undervejs, når man sætter ud på verdens landeveje

Foredraget er ledsaget af masser af billeder