Tore Grønne
 
Jeg er født (1978) og opvokset i Viborg og er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University. Jeg har blandt andet arbejdet som kriminalreporter for den indiske avis Mid Day i Bombay, for tgt.dk i JP/Politikens Hus og som chefredaktør på rejsemagasinet Opdag Verden.

I dag er jeg forfatter,
foredragsholder og freelancejournalist.
 
I 1999, da jeg var 20 år gammel, satte jeg alene af sted på en fire måneder lang cykeltur ned gennem Andesbjergene i Peru, Bolivia, Chile og Argentina, og siden har jeg cyklet omtrent 50.000 kilometer rundt om i verden, blandt andet fra Kina til Danmark, på langs af Mellem- og Sydamerika (to gange), i Mellemøsten, Nordamerika og Centralasien.
 
Undervejs har jeg skrevet artikler fra seks forskellige kontinenter.
 
Jeg er medlem af Eventyrernes Klub.
 
 
Kontakt: toregroenne@gmail.com
 
 
--------------------------------------------------
 
CV
 
2016: Forfatter til bogen 'På drømmenes afveje i USA - En Road Book'
 
2014 - : Chefredaktør på Opdag Verden
 
2012: Forfatter til bogen 'Farvel Tibet - På sporet af et tabt land'
 
2011: Skrev kapitel til og er på forsiden af bogen 'Udlængsel - 27 nye fortællinger fra Eventyrernes Klub'
 
2010 - : Freelancejournalist og foredragsholder 
 
2008 - 2012: Chefredaktør på rejsemagasinet Opdag Verden. Reportageture til Indien, Kenya, Rwanda, Borneo, Bolivia, Sydafrika, Swaziland, USA, Australien og Nepal
 
2007 - 2008: Journalist på www.tgt.dk i Politikens Hus
 
2007: To måneders reportagerejse til det nordlige Indien med fokus på det tibetanske eksilsamfund
 
2006: Studerende ved San Francisco State University, USA
 
2005: Journalistpraktikant på magasinet Adventure World. Reportageture til Pakistan, Norge, Australien
 
2004: Journalistpraktikant på den indiske avis Mid Day i Bombay, Indien
 
2003-2007: Studerende på Danmarks Journalisthøjskole i Århus
 
1999 - 2002: Cykelture fra blandt andet Kina til Danmark og fra Mexico til Argentina: Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Pakistan, Kina, Tibet, Nepal, Indien, Pakistan, Iran, Tyrkiet, Bulgarien, Rumænien, Ungarn, Østrig, Tyskland, Danmark, Norge, Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Costa Rica, Panama, Equador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Uruguay
 
1998: Sproglig student fra Viborg Amts Gymnasium
 
1978: Født i Viborg 
 
--------------------------------------------------
 
REJSER
 
2015-2016: I Land Rover gennem USA og Mexico. Afstikker til Cuba. 12 måneder på farten.
 
2014: Snesko-, vandre og cykelture i Colorado og Californien.
 
2013: På cykel gennem Grand Teton National Park. Yellowstone rundt på cykel. 1200 km på cykel i Oregon, Californien og Nevada. På cykel gennem bibelbæltet i Missouri og Arkansas.
 
2012: På cykel i Utahs Canyonlands NP, Arches NP, Capitol Reef NP og Grand Staircase-Escalante National Monument. På ski i Colorado. Roadtrips i Colorado, New Mexico, Utah, Wyoming, South Dakota.  

2011: ´På tværs af USA i bil. Cykelture i Californien. På snesko i Yosemite National Park. Endnu en tur på tværs af USA. Halvanden måneds ophold på ranch i Sonora-ørkenen i det sydlige Arizona. Roadtrip i Californien og Oregon. 
 
2010-2011: Syv måneder i Indien, Nepal, Tibet og Kina, primært på cykel og til fods og det meste af tiden i Himalaya. Bogen 'Farvel Tibet - På sporet af et tabt land' handler om turen.

2009: Reportagerejser til Sydafrika, Swaziland, USA (Arizona & Utah) og Australien. På cykel Island rundt. Hyppige rejser til USA, blandt andet på cykel langs Californiens kyst syd for San Francisco.

2008: Reportagerejser til Sydindien, Kenya, Rwanda, Borneo og Bolivia - sidstnævnte på cykel. Hyppige ture til USA.

2007: To måneders ophold i Dharamsala i Indisk Himalaya med det formål at skrive artikler om tibetanske flygtninge og det tibetanske eksilsamfund i Indien. To måneder på cykel ad Pamir Highway gennem Tadsjikistan og Kirgisistan. Hyppige ture til USA.

2006: To måneder på cykel i Canadas Rocky Mountains og ned langs USA's vestkyst til San Francisco. Bosat i San Francisco. Tur til Baja California i Mexico.

2005: Cykeltur / reportagerejse i Pakistans North West Forntier Province. Reportagerejser til Norge og Australien.

2004: Cykeltur gennem Jordan og i Egypten. På stop fra Århus til Zürich. To måneder på cykel i Indisk Himalaya. Bosat i Bombay, hvor jeg arbejdede som kriminalreporter for den indiske avis Mid Day.

2003: To måneder på cykel i Indisk Himalaya.

2002: Cykeltur i Norge. På cykel gennem Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Costa Rica, Panama, Equador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina og Uruguay.
 
2000-2001:  På cykel gennem Pakistan, Kina, Tibet, Nepal, Indien, Pakistan, Iran, Tyrkiet, Bulgarien, Rumænien, Ungarn, Østrig, Tyskland og Danmark.
 
1999: På cykel alene gennem Peru, Bolivia, Chile og Argentina.
 
 
© Tore Grønne ll toregroenne@gmail.com