TILBUD: Køb et signeret eksemplar af 'Farvel Tibet - På sporet af et tabt land' for 189 kr. inklusiv forsendelse. Bestil bogen hos mig på toregroenne@gmail.com
 
I 'Farvel Tibet - På sporet af et tabt land' drager jeg på cykel og til fods dybt ind i Himalaya med min kæreste Cassie. Vi tramper over enorme bjergpas, stopper i landsbyer og tusind år gamle buddhistiske klostre i afsidesliggende Zanskar og vandrer ind under Sikkims hellige tinder.  
 
Vi restituerer omgivet af 700.000 soldater i konflikthærgede Kashmir, møder korruption, sygdom og en række tibetanere i Indien og Nepal, der deler hver deres uforglemmelige historie: Den gamle, bitre guerillakriger; børn sendt alene i eksil; munke på flugt; tidligere politiske fanger med historier om grusom tortur i kinesiske fængsler.  
 
Farvel Tibet er beretningen om et halvt års fascinerende, til tider opslidende og ofte overraskende færd på Himalayas bagveje krydret med fortællinger om gårsdagens excentriske eventyrere, indiske spioner på verdens tag, den afskyelige snemand og meget mere.
 
For enden af vejen venter Lhasa og afslutningen på en historie, der startede ti år tidligere, da jeg faldt i kløerne på det kinesiske sikkerhedspoliti i Tibet.
 
 
Farvel Tibet - På sporet af et tabt land. 304 sider. Gyldendal. 2012. 
 
 
-------------------------------
 
 
 
 -------------------------
 
 
POLITIKEN
 
"Bogen er førsteklasses rejselitteratur. Tore presser sig selv, sin cykel og sin kæreste til det yderste og formår overbevisende at formidle sin passion for netop denne måde at rejse på (...) Grønne er en fremragende beskriver af naturen, bjergene, slugterne, gletsjerne, stenene på vejen og de hjem og klostre, som parret overnatter i. Grønne føler sig fri i bjergene og lukker læseren ind i sit private rum, så vi kan dele hans glæde ved at trampe op ad stierne i den tynde luft. (...) Fokus er på de mennesker, Grønne møder, og først og sidst den dramatiske bjergverden. Og her er han rigtig god. Også som fotograf."
 
 
 
OPDAG VERDEN
 
"Endelig kommer der en nuanceret, dansk bog om Tibet. Ekspeditionsbeskrivelserne leveres med en stor detaljerigdom og personlighed, der – kombineret med en næsten humoristisk distance til tingenes, til tider, håbløse tilstand – giver et ærligt billede af livet på tur. Ved at holde begge ben på jorden, og blandt andet involvere egne følelser i sin beskrivelse af op- og nedture, udfordringer, prøvelser og succeser undervejs, opnår læseren en fortrolighed med forfatteren, der gør det svært ikke at lade sig rive med af stemningen. Ved at rejse på den måde, som Tore har valgt, åbnes der op for mange spontane oplevelser, der ender med at blive vital næring for en bedre forståelse og et uforglemmeligt eventyr. Farvel Tibet er beriget med en lang række fremragende billeder, der på mange måder er med til at understøtte fortællingen og gøre den mere levende. Det er en fremragende bog, som alle vil få noget ud af at læse.
 
 
 
BOGBLOGGER.DK
 
"Tore Grønne har i denne bog både en passion og en mission (...) Takket være et væld af detaljer kan læseren mærke vinden, smage den harske smørthe og lugte yakokserne."
 
 
 
CYKELPORTALEN.DK
 
"Bogen er fra start til slut levende og engagerende i sin fortælleform (...) 'Farvel Tibet' er en fængslende og inspirerende fortælling om Tibet set fra et cykelstyr krydret med fortællinger om gårdsdagens eventyrere og spioner, fra før landet blev åbent. Her til kommer grufulde beretninger om tortur og mishandlinger af det tibetanske folk."
 
 
---------------
 


 

 
© Tore Grønne ǀǀ toregroenne@gmail.com